Δύο Εκθέσεις φοιτητών της ΑΣΚΤ

Α.Σ.Κ.Τ Εργαστήριο Φωτογραφίας & ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κύπρου 12Α , 183 46 Μοσχάτο 7 Δεκεμβρίου 2011 – 14 Ιανουαρίου 2012

«ImagINation» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Α.Σ.Κ.Τ – Εργαστήριο Φωτογραφίας & ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ στην Εταιρεία πολιτισμού »ΧΩΡΟΣ 12Α» στο Μοσχάτο από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2011 στις 20.00 μ.μ έως τις 14 Ιανουαρίου του 2012
(Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα εως Παρασκευή 4:00μ.μ – 9:00μ.μ και Σάββατο, 12:00μμ ‐ 3.30μ.μ).

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει ηχητική Performance.

Πρόκειται για μια ενότητα δέκα βιντεοπροβολών, φωτογραφικών εικόνων του εργαστηρίου φωτογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. Ένα ενιαίο σύνολο οπτικοακουστικής σύνοψης διαφορετικών προσεγγίσεων και θεματικών, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εννοιολογικό και πλαστικό διάλογο. Διαπραγματεύεται θέματα με πολλαπλές αναγνώσεις γύρω από την προσωπική και κοινωνική ταυτότητα, τη διαφορά και επανάληψη, το πολεοδομικό και το φυσικό περιβάλλον.

Θίγει τους θεσμούς, τις σχέσεις, την αλλοτρίωση. Διερευνά τη ζωγραφική και γλυπτική προσέγγιση στην εικόνα και την ίδια τη φωτογραφία στην τέχνη, σαν εικόνα‐πίνακα, ή σαν αρχείο, ή σαν κινηματογραφική αφήγηση. Η προσέγγιση των φοιτητών με τα μέσα της φωτογραφίας, επιχειρεί να καταγράψει τις αντιφάσεις και την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας, μας δίνει εικόνες άλλοτε με χιούμορ ή ειρωνεία, με ανατρεπτική διάθεση, ή με αποστασιοποιημένη ματιά, αλλά και με τρυφερότητα. Μας καλεί να φαντασθούμε μητροπολιτικές ιστορίες, την εικόνα μιας ευρύτερης κοινότητας, με ευρηματικότητα και φαντασία όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης.

Η επιλογή και το μοντάζ των εικόνων έγιναν από το αρχείο έργων των φοιτητών του εργαστηρίου, με την επιμέλεια του Αναπληρωτή καθηγητή Φωτογραφίας Μανώλη Μπαμπούση, ενώ η παραγωγή των βιντεοπροβολών έγινε με την επιμέλεια του Γιάννη Χιωτόπουλου και Μαρίλιας Φωτοπούλου, πρώην σπουδαστών του εργαστηρίου.

Οργάνωση έκθεσης :
 ΑΣΚΤ‐Εργαστήριο Φωτογραφίας & ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+

28 Φοιτητές – 55 Αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AΙDS

Φουαγιέ του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, από 24/11 έως 15/12/2011

Είκοσι οκτώ φοιτητές του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σχεδίασαν 55 διαφορετικές αφίσες 1,20 x 93 εκ. που εκτίθενται στο Φουαγιέ του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, από 24/11 έως 15/12/2011.

Η ανταπόκριση των φοιτητών στο κάλεσμα των ΜΚΟ «Praksis» και «Κέντρο Ζωής», που οργανώνουν την εκδήλωση, ήταν συγκινητική. Η ποιότητα της εργασίας τους, η ευρηματικότητα, το ανατρεπτικό χιούμορ και οι πτυχές που αναδεικνύουν με την εικαστική τους παρέμβαση είναι εντυπωσιακές.

Οι φοιτητές που σχεδίασαν τις αφίσες είναι:

Δήμητρα Αδαμοπούλου, Ιωάννα Αλεξανδρή, Αλέξανδρος Αλεξανδρής, Αμαλία Αντωνιάδου, Χρήστος Βελισσάρης, Μαριγώ Βουγιουκαλάκη, Κωνσταντίνος Βούλγαρης, Θωμάς Γαλάτος, Παντελής Γιαννάκης, Marta Helena Gonzalez, Παναγιώτης Γκρίτζος, Θεοφανώ Καλογιάννη, Στυλιανός Κοτζαμανόγλης, Αιμιλία Λιόντου, Βερόνικα Μαριόγλου-Μαλαγόν, Νίκος Μπαμπατσιάς, Σταυρούλα Μωρακέα, Νίκος Οικονόμου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Morgane Parisi, Μάρθα Πετράκη, Μαριλένα Συνοδινού, Εύα Τσαγκαράκη, Γιώργος Τσακάλης, Ελένη Τσαλδίρη, Elena Fernandez Gimenez-Coral, Μυρτώ Φερεντίνου, Αλεξία Ψαραδέλη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s