Θύμα + Θύτης: η Έκθεση


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το κατ’ επιλογή Μάθημα του Σχεδίου της ΑΣΚΤ, διοργανώνει ομαδική έκθεση με τίτλο: “Το Θύμα και ο Θύτης”.

Συμμετέχουν 23 φοιτητές από το μάθημα Σχεδίου και πέντε φοιτήτριες του Θεωρητικού Τμήματος σπουδών της ΑΣΚΤ, οι οποίες επιμελούνται τα κείμενα της έκθεσης.

Κατά καιρούς, παρατηρούμε ότι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο, έννοιες όπως: Αποδοχή, έγκριση, ένταξη, απόρριψη, επανένταξη, θύμα, θύτης, αλλά και η έννοια της εξόντωσης κάθε διαφορετικότητας. Είκοσι τρείς  φοιτητές γίνονται ταυτόχρονα θύματα και θύτες. Δεν βλέπουν το όλο ζήτημα στενά και περιγραφικά, αλλά ασχολούνται διεξοδικά με τις παραπάνω έννοιες δημιουργώντας έργα με πληθώρα εικαστικών μέσων: ζωγραφική, φωτογραφία, video, κατασκευή, εγκατάσταση, performance κλπ. Ορισμένοι φοιτητές, μέσα από τα έργα τους, αποδέχονται ή παραδέχονται μία κατάσταση εντάσσοντάς την στο δικό τους σύνολο. Σε άλλα έργα διακρίνεις την απόρριψη ιδεών, αλλά ταυτόχρονα και την επανένταξή τους στον προσωπικό κόσμο του καλλιτέχνη, μέσα από μία διαδικασία προσωπικής και εσωτερικής διεργασίας.

Στην αστάθεια και την ένδεια που ζούμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τέχνη μπορεί να αποτελεί σταθερή αξία και πηγή πνευματικής τροφής.

Συμμετέχουν οι φοιτητές: Αντώνης Αντζουλίδης, Μαίρη Αντωνοπούλου, Δικαία Δεσποτάκη, Γεωργία Ιερομονάχου, Ραφαέλα Κωνσταντίνου, Κώστας Λαλές, Πέτρος Λαλές, Χριστίνα Λουκίδη, Ιωάννα Μαθοπούλου, Φωτεινή Ματζόγλου, Φάτμα Μεμέτογλου, Νίκος Μπονάτσος, Μάνος Πανέρας, Σοφία Παπαδοπούλου, Βάγια Παπαζηκου, Πηνελόπη Παπαϊωάννου, Άντα Πετρανάκη, Αναστασία Ρήγα, Δήμητρα Σιλιαλή, Όλγα Σουλαχάκη, Μάγια Ταπεινού, Θεόδωρος Τράμπας και Μυρτώ Χρήστου.

Επιμέλεια Κειμένων: Βίκυ Βλάμη, Αγγελική Κερπιτσοπούλου, Βάσια Παπαδοπούλου, Μαριάννα Τρίτου και Ειρήνη Ψυχάρη (Σε συνεργασία με το Θεωρητικό Τμήμα σπουδών της ΑΣΚΤ)

Επιμέλεια – Συντονισμός έκθεσης: Γιώργος Καζάζης

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, 19:30
Αίθουσα 7, Δημοτικά Σφαγεία Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Επταλόφου και Πειραιώς)
Διάρκεια: 20 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2012

Advertisements

2 thoughts on “Θύμα + Θύτης: η Έκθεση

  1. Η δουλεια και η προετοιμασια για την εκθεση μας εχει ηδη δωσει πολυ ιδιαιτερες εμπειριες και σε προσωπικο και σε συλλογικο επιπεδο .Νοιωθω οτι θα δωσει κι αλλα.

  2. Κάθε επιτυχία στην έκθεσή σας.
    Επειδή βλέπουμε στην σχετική αφίσα τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σαν συνδιοργανωτή (κατά κάποιο τρόπο) γράψαμε ένα σημείωμα για τον ρόλο (έστω μικρό) που μπορεί να παίξει, ώστε παιδια σχολίων, μαθητές των εργαστηρίων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, αλλά και οι φιλότεχνοι να γίνουν κοινωνοί των έργων και των στόχων σας.
    http://mosxatoupolis.blogspot.com/2012/01/blog-post_9241.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s