Περιοριστικά μέτρα φύλαξης της ΑΣΚΤ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή το βράδυ (6 Απριλίου 2012) άγνωστοι μπήκαν στους χώρους της Α.Σ.Κ.Τ. στην Πειραιώς 256 και έκαναν πάρτυ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η καταστροφή τριών πορτών στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής καθώς επίσης άφησαν και ένα καλώδιο ρεύματος εκτεθειμένο και επικίνδυνο για διερχόμενους φοιτητές ή άλλο κοινό.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε από τον φύλακα ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης, μετέβησαν και πραγματοποίησαν αυτοψία. Διαπιστώθηκαν οι ζημιές. Επικοινώνησαν με εκπροσώπους των φοιτητών για να μάθουν αν εγνώριζαν σχετικά κάτι. Πήραν αρνητική απάντηση, δεν είχαν σχέση με το πάρτυ. Κλήθηκε η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Μητσάκη, που θα αναλάβει την επισκευή αυτού. Και κατόπιν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση Συγκλήτου.

Η Σύγκλητος της ΑΣΚΤ στην συνεδρίαση αυτή αποφάσισε να πάνε οι Διευθυντές των Εργαστηρίων και οι διδάσκοντες των κατ’ επιλογήν υποχρεωτικών εργαστηριακών μαθημάτων άμεσα (Μεγάλη Δευτέρα) προκειμένου να καταγραφούν άλλες πιθανές ζημιές που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη των Πρυτανικών Αρχών ή των φυλάκων.

Επίσης η Σύγκλητος της ΑΣΚΤ  αποφάσισε :

 1. Να ανακαλέσει όλες τις άδειες εργασίας που έχει εγκρίνει σε φοιτητές/φοιτήτριες για να εργάζονται τις ώρες που η Σχολή είναι κλειστή.
 2. Να κλείσει άμεσα η εξωτερική πόρτα (με αλυσίδα και λουκέτο), και να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως (φοιτητές, καθηγητές, επισκέπτες, κλπ) από την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου 2012.
 3. Από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη πρόσβαση στους εργαστηριακούς χώρους θα έχουν όσοι έχουν άδεια από τις 7.00 π.μ. μέχρι 7.00 μ.μ.
 4. Απαγορεύεται η χρήση του ξύλινου το οποίο και θα κλειδωθεί με λουκέτο. Άλλωστε έχει στατικά προβλήματα και είναι επικίνδυνο.
Advertisements

4 thoughts on “Περιοριστικά μέτρα φύλαξης της ΑΣΚΤ

 1. «τον έσφαξε, του πέρασε χειροπέδες και τον βασάνισε μέχρι τα κοντά του θανάτου, κανείς από το πλήθος δεν επενέβη. Όλα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Νόμου,εκεί στην στάση του λεωφορείου που είχε αδειάσει απο κόσμο. Ένα κορίτσι έσπασε την μονοτονία των κραυγών του μελλοθανάτου, και ακόμα περισσότερο την αρμονική αναπνοή του δολοφόνου: Να πάρει κάποιος τηλέφωνο στον οασά, θα περάσει τελικά το Α 14?

  1. ne …..telos pandon ligo astoxi i sigrisi….
   min sigrinoume tin geneiada tou tragou me afti tou papa
   alo to ena alo t alo
   capito ?

 2. Αγαπητή κλεοπάτρα, δεν ήθελα μέσα απτο σχόλιό μου να συγκρίνω, αλλά να σχολιάσω την λογική που σε φέρνει στο σημείο να αποδεχτείς το ιδιότυπο λοκ-αουτ* της σχολής που περισσότερο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να πιέσει καταστάσεις προς την κατεύθυνση μόνιμης σχιζοειδούς φοβικότητας και καλλιέργειας του εδάφους για αποδοχή του τακτικού εκδικητικού σοφρωνισμού, παρά να αναγνωρίσει το γεγονός σαν εξαίρεση στον κανόνα των εκδηλώσεων (και των παρτυ) εξω/ενδοπανεπιστημιακων στην ΑΣΚΤ.
  πανεπιστήμιο δημοσιο- οχι κρατικό, κοινωνικό οχι συντεχνιακο . Και σήμερα, που θελουν το πανεπιστήμιο να εναρμονιστεί με την περιβάλλουσα πραγματικότητα (με τη νοσηρότητα που τη διέπει) οφείλουμε να βλέπουμε και να απάνταμε δυναμικά στα πραγματικά προβλήματα, και να μην διογκώνουμε τα μικροσυμβάντα (όπως αυτά των ζημιών ελάχιστης αξίας- αν και σίγουρα οφείλουμε να τα περιορίσουμε σε μια βάση οχι κατασταλτική) δημιουργώντας κλίμα, σε αυτή την περίοδο που σίγουρα ΔΕΝ βοηθάει, αλλα γεννάει και ερωτήματα για την σοβαρότητα αυτών που εκδίδουν τις αποφάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s