Ομάδα φοιτητών της ΑΣΚΤ, εικονογραφεί τους χώρους ειδικού σχολείου

Μία ομάδα φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (η Δήμητρα Βρετού, ο Κοσμάς Δενδρινός, η Γωγώ Ιερομονάχου, ο Σωτήρης Γκαρδιακός, η Χριστίνα Λουκίδη, η Ιωάννα Μαθοπούλου, η Μαρίνα Μαλτέζου, η Σοφία Παπαδοπούλου και η Άντα Πετρανάκη), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός ιδιαίτερου σχολείου για αυτιστικά παιδιά στον Πειραιά (Πυθαγόρα 24 & Τζαβέλλα).

Για την αξιέπαινη αυτή κίνησή τους, οι εννέα φοιτητές της ΑΣΚΤ αναφέρουν:

‘»Ήταν μια ευκαιρία με την ζωγραφική μας  στις αίθουσες και στο προαύλιο του σχολείου να καταθέσουμε ένα κομμάτι ψυχής μας ενισχύοντας  το έργο των εκπαιδευτικών και ανακουφίζοντας λίγο τους γονείς αυτών των παιδιών από τις υποχρεώσεις τους. Σε μία εποχή που υπάρχει κίνδυνος να παραγκωνίζονται ομάδες ανθρώπων λόγω ιδιαιτερότητας, εμείς οι καλλιτέχνες όντες οι ίδιοι ιδιαίτεροι, θελήσαμε να δηλώσουμε στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία ότι ο βασικός σκοπός είναι να παλεύεις με τα σκοτάδια μέσα μας και έξω μας.

Η κούραση δεν ήταν αμελητέα, όμως η έγνοια, το ενδιαφέρον, η αγάπη και η ευγένεια του Διευθυντή του σχολείου, του επιστημονικού και διδακτικού προσωπικού και των γονέων, ήταν έκδηλη που ενίσχυε κάθε στιγμή την πεποίθηση ότι κάνουμε κάτι σημαντικό. Προσφέραμε λίγο χρώμα στη ζωή αυτών που το χρειάζονται και ο,τι νομίζαμε καλύτερο μπορούσε να αγγίξει την ιδιαίτερη αυτή παιδική ψυχή.»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

+

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s