Κώστας Τσώλης: White noise

Ατοµική έκθεση του Κώστα Τσώλη

14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2013, (Εγκαίνια: 14 Ιουνίου, 20.00)
Mare gallery, Thalassa Beach Resort, Αγία Μαρίνα, Χανιά, Κρήτη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δελτίο Τύπου

Σε συνεργασία µε την γκαλερί The Apartment της Αθήνας η Mare gallery παρουσιάζει την ατοµική έκθεση του ζωγράφου Κώστα Τσώλη µε τίτλο “White noise” (“Λευκός θόρυβος”). Σε µια εποχή που χαρακτηρίζεται από την αφθονία της πληροφορίας, κατακλυζόµαστε από εικόνες που είναι είτε γρήγορες, εύπεπτες, άχρηστες ή συχνά φορτισµένες µε έντονο περιεχόµενο. Με αυτές τις εικόνες έχουµε µάθει να ζούµε, να τις αγνοούµε και να τις αντιµετωπίζουµε ως «θόρυβο βάθους» της κοινωνίας µας.

Με τη ζωγραφική τεχνική της διαγραφής, ο Κώστας Τσώλης αναδεικνύει τις εικόνες που πολύ συχνά τείνουµε να ξεχνάµε. Ως κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, χωρίς να επιβάλλει µια συγκεκριµένη οπτική, ο Τσώλης τονίζει την ισχύ των εικόνων στη αφήγηση µιαςιστορίας για µια συγκεκριµένη χρονική περίοδο, ένα άτοµο, µια οικογένεια ή το πεπρωµένο κάποιας χώρας.Οι εικόνες µιας εποχής µπορούν να αποκαλύψουν τις υφιστάµενες δοµές εξουσίας που συνθέτουν το σύγχρονο πλαίσιο µε βάση τα ιστορικά γεγονότα που σχεδόν ξεθωριάζουν σε µια συλλογική µνήµη που έχει συλλογικά αρχειοθετηθεί.

Ο Κώστας Τσώλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, έχει πραγµατοποιήσει πάνω από δέκα ατοµικές εκθέσεις και έχει συµµετάσχει σε πολυάριθµες οµαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το έργο του έχει αναλυθεί από κριτικούς σε διεθνές επίπεδο και κοσµεί τόσο δηµόσιες όσο και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσµο. Από το 2003 διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Επιµέλεια Σοφία Μαυρουδή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s